Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Milyen valójában a lovad?

2011.03.18

 A, Az állandó  Izgő-Mozgó :

Ponid/Lovad egy aktív tipusú ló. Ha edzéseken sűrűn nem is mutatja, egy olyan vér forr benne, egy olyan melynek hatására, bármilyen helyzetben, az lehet edzés, terep, olyannyira beleélheti magát pl. az ügetésbe, vágtába, galoppba, hogy nem mindig képes azonnal megállni ezekből a helyzetekből.

B, Az érzékeny:


Lovad nagyon érzékeny, de ugyanakkor két énje is lehet.
Lehet egy érzékeny sértődő oldala, de lehet egy csínytevő/határozott tulajdonsága is.
Ilyenkor érdemes határozatlanabb, finom segítségeket nyújtani, de ha ez nagyon lehetetlen ki lehet próbálni a hosszú száron lovaglást, mikor kicsit nevelni is, de dícsérni is lehet a lovat.Minde egyes rossz mozdulatnál, nem rángatni kell a szárat, hanem, próbálj a testsúly segítségével, kisebb szársegítséggel megoldani a problémát.

C, A virgonc:

Ahogy te is, lovad is egy ravasz, virgon, mégis kedves paci. Jobb, ha úgy vigyázol rá, mintahogy senki másra, mert könnyen megvadulha, veszélybe sodorhatja magát a lovad. Ha esetleg egyszer rájön, hogyan lehet sarokba szorítani lovasát, többször megismétli, amiről nehezen, de mégis hatásosan le lehet szoktatni, akár egy ilyen csinytevésről is.Mindenesetre az ilyen lovak, a leg szeret igényesbbek, ezért sok figyelmet érdemelnek.

D,Az engedelmes:


Lovadat, érdemes lenne versenyeken is kipróbálni, de persze előbb meg kell, hogy legyenek azok a képességei, és hogy meglegyenek azok a színvonalas képességeket, megfelelően hasznosítani is tudja, aminek persze az a megoldása, hogy nap mint nap edzeni kell vele, türelemmel, odafigyeléssel, és megfelelő tervek szerint.
Ha esetleg igás ló, hasznos lenne belovagolni, és hobbilóként is megmutatni az énjét.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.