Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mesék

2011.07.11

Mesék:

Szilaj a vadvölgy paripája

Szilaj,a vad és fékezhetetlen paripa társainak vezetője,védelmezője.Egy napon harmónikaszót hoz felé a szél a hegyekből,ő pedig elindul,hogy megtudja az ismeretlen hangok eredetét.A távolban szokatlan fényeket pillant meg,és ez végképp felkelti a kiváncsiságát.Egy tábor tüzét fedezi fel,körülötte pedig furcsa lények -emberek-,akiket szintén sosem látott.Az első találkozás azomban drámai fordulatot hoz: az emberek lasszóval elfogják Szilajt,magukkal viszik,majd eladják a lovasság katonáinak.Az Ezredes megparancsolja,hogy törjék be a lovat,de az egymás után próbálkozó katonák nem járnak sikerrel.Az Ezredes ekkor taktikát vált,kikötözi Szilajt -de enni,inni nem ad neki.Ekkor felbukkan egy "kétlábú",egy fiatal dakota indián,Kis Patak,aki maga is az Ezredes foglya...

 

Az ezüst vadló

Az ausztrál fennsík bozótos erdeiben még vadon és szabadon élnek a brumby-k, vagyis a vadlovak. Közülük is legszebb az Ezüst Brumby, amely erejével, gyorsaságával és elsősorban eszével a falka vezérévé válik. Testvéreivel és barátaival a természet erőivel fel tudják venni a harcot, de azoknál félelmetesebb ellenség jelenik meg: az ember. El akarják fogni őket, hogy szabadságuktól megfosztottan az ember szolgáivá tegyék őket. Az ő harcukat, illetve a vadlovak és az ausztrál erdők többi állatának kalandjait dolgozza fel ez a filmsorozat.

 

Horseland Lovasklub

Messze, egy lenyűgözően szép vidéken van egy hely, amelyet úgy hívnak: Horseland Lovasklub. 
Az erdő mélyén rejtőzik, zöld legelőkkel és rengeteg hegyi ösvénnyel. Három 11-12 éves kislány és egy velük egykorú kisfiú kalandjait kísérhetjük figyelemmel. Hamar a legjobb barátokká válnak, miközben mindent megtanulnak a lovakról és a lovászkodásról: az idomítás rejtelmeit, a díjugratás izgalmait (és bukásait) és az állatok gondozását. 
Találkozunk egy elkényeztetett testvérpárral és egy idősebb fiúval, aki mindig rosszban sántikál. De ami igazán különlegessé teszi a Lovasklubot: az állatoknak van egy különleges képessége. 
A lovak és az istálló körüli jószágok mindannyian tudnak beszélni. Legalábbis egymással
.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.