Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Filmek

2011.07.11

Filmek:

Vak vágta a jövőbe

Annie Garrett lótenyésztő, egyedülálló anya, akit nemrégiben hagyott el a férje. Hogy új életet kezdjen, egy coloradói farmon helyezkedik el, mint tenyésztő és oktató. Egész életét beárnyékolja húga korai halála, aki maga is tehetséges versenyző lehetett volna. Annie azt reméli, hogy a múltat végkép le tudná zárni, ha indul a következő lóversenyen, de a tragédia itt sem kerüli el életét.

Holdtánc és pepita

A különös nevű Moondance Alexander életre való tinilány, aki bogaras édesanyjával él, és újabb eseménytelen nyári szünet elé néz. Egy napon azonban rátalál egy Pepita nevű foltos pónira, ami megszökött a karámjából. Moondance visszaviszi a lovat tulajdonosának, a mogorva és titokzatos Dante Longprének, és amikor megtudja, hogy Pepitában egy ugróbajnok veszett el, rábeszéli Dantét, hogy készítse fel őt és Pepitát a Bow Valley-i ugrató versenyre. Kortársai rosszindulatú áskálódása ellenére Moondance bebizonyítja, hogy a kitartás, a hűség és a bátran felvállalt egyéniség elnyeri méltó jutalmát.

 

Az ezüst Brumy

A Brumby jelentése: vad, vagy elbitangolt, megszelídíthetetlen ló. Az ausztrál hegyekben élő gyönyörű, ravasz vadállatot azért nevezik el az ott lévő emberek Ezüst Brumbynak, mert ezzel is csodálatukat akarják kifejezni a bátor és szilaj ló iránt. Éveken keresztül ugyanis eredménytelenül akarták befogni az ott élők, míg oda nem vetődött egy ifjú lovász, aki elhatározta, az élete árán is megszerzi a legenda szerint megszelídíthetetlennek tartott állatot. Ekkor veszi kezdetét lélegzetelállítóan izgalmas kalandjuk.

Zafír

Anna és Lena testvérek voltak. Ám Lena meghalt egy szörnyű lovasbalesetben, amelyet a Zafír névre hallgató ló okozott. A lovat a baleset óta bezárva tartják a pajtában. Anna azonban úgy érzi, hogy tartozik annyival a testvérének, hogy meglovagolja az állatot. Szerinte Lena is helyeselné ezt. A szülei természetesen határozottan ellenzik elképzelését, ám eljön az a pillanat, amikor Anna nyeregbe száll.

 

Alina álma

 

Alina minden szabadidejét a Terjung-tanyán tölti, ahol a lovakat gondozza. A lány jól lovagol, de ahhoz, hogy sikeres versenyző legyen, saját ló kellene, ez pedig elérhetetlen álom számára. A gazdag Jennifer szüleitől egy vagyont érő lovat kap, ám nem bánik jól Silveradoval. Ez nagyon bántja Alinát, aki rögtön megszereti a pompás állatot. Amikor az istállóban tűz üt ki, a ló sokkot kap. Amikor Silverado meggyógyul, Jennifer meg akar szabadulni tőle, apjáttól egy mások lovat követel. Vajon ki lesz Silverado új gazdája?

 

Flicka

Katy azt reméli, hogy egyszer majd ő veszi át a családi ranch irányítását. Az apja viszont az idősebb bátyjának, Howardnak szánja azt. A sikertelen vizsga után Katy hazatér a szünidőre, hogy szembenézzen apja rosszallásával. Megváltása egy fekete musztáng képében érkezik. A lány elhatározza, hogy befogja a vadlovat, hogy így bizonyítsa rátermettségét. Miközben a lovat próbálja betörni, a háta mögött Flickát eladják a rodeósoknak. Katy cowboynak adva ki magát benevez a versenyre, ám indulás helyett hazalovagolnak. Úton hazafelé egy pumával találkoznak.

 

Pata-csata

Egy vándorcirkusz a viharban elveszíti rendkívül értékes szállítmányát: egy csodálatos zebracsikót. Nolan Walsh  lótenyésztő talál rá a megrettent állatra, és hazaviszi lányának, Channingnek . Csíkos, a kis zebra hamar összeismerkedik a pajtaudvar szemtelen bandájával, akiket Kócos, a shetlandi póni vezet, és Franci, a bölcs, öreg kecske próbál kordában tartani. Amikor Csíkos tudomást szerez a környék legrangosabb lóversenyéről, lázas edzésbe kezd, hogy elérje álmát: legyőzni az összes lovat.

 

Az álmodó

Ben Crane a legjobb tréner a lovaspályán, ám karrierje egy csapásra véget ér, mikor díjnyertes lova, Sonya eltöri a lábát. Palmer, a tulajdonos számára értéktelenné válik mind ló, mind pedig a gondozója, ezért kirúgja Bent és csapatát a lóval együtt. Sorsuk kilátástalannak tűnik, ám ekkor Cale, Ben lánya lehetetlen kéréssel fordul apjához: gyógyítsák meg Sonyát, hogy újra versenyezhessen.

 

A fekete paripa (The black stallion)

1946-ban Észak-Afrika partjainál a viharos idő ellenére egy gőzös indul útnak,fedélzetén a kis Alec Ramsey-vel,és egy gyönyörű fekete táltossal,aki minden erejével tiltakozik az elszállítása ellen.A tragédia elkerülhetetlen - a hajó elsüllyed,és szinte minden utas a tengerbe vész.Alec a csodával határos módon menekül meg - a fekete táltosba kapaszkodva egy közeli lakatlan szigetre veti őt és a lovat a sors.Alec és a táltos hosszú hónapokat töltenek együtt a szigeten,és ezelett elválaszthatatlan barátokká válnak.

 

A csikó

A polgárháború kellős közepén az északiak oldalán álló Jim Rabb imádott lova,gyönyörű kiscsikónak ad életet.Rabb megtagadja a kiscsikó lelövéséről szóló parancsot és megtartja az állatot.A kiscsikó vígaszt nyújt a keserű időkben és a remény szimbólumává válik.

 

Fekete szépség

A történet középpontjában egy gyönyörű és rendkívül okos ló áll,Fekete szépség,aki túlságosan is bízik a kétlábúakban.Azt hiszi,minden ember olyan,mint első,szerető gazdái.Farmról farmra vándorol,kalandok és megpróbáltatások sorát éli át,míg végül igazi barátra és otthonra lel.Ebből a megható történetből kirajzolódik,hogy miként érezhet egy ló,ha emberségesen bánnak vele,és miképp,ha nem.

 

Hidalgo-a tűz óceánja

3000 mérföld lóháton,a sivatagon át.Aki túléli,máris a nyertesek között érezheti magát.Évszázadok óta a legjobb arab telivérek és gazdáik vehetnek részt ezen a versenyen,ám a 19.század végén egy különös versenyző is a rajtvonalhoz áll: egy amerikai cowboy.Ő az első,aki kiáll a félelmetes hírű beduin lovasok ellen.Kezdetben csupán a büszkeség és a versenyszellem hajtja.Később az életösztön.Mert ez a verseny igazi harc.A sivatagon keresztül vezető vágta során az amerikainak nemcsak a természet erőit kell legyőznie,hanem meg kell kűzdenie egy egzotikus,titokzatos világgal is.Külömben örökre a homoktengerben marad....

 

A Suttogó

A 14 éve Grace MacLean súlyos sérüléseket szenved,amikor baleset éri versenylova,Zarándok nyergében.Grace édesanyja Annie,az ambíciózus magazinszerkesztő rájön,hogy lánya és a ló sorsa elválaszthatatlanul összefonódik.Ezért lányával és a lóval azonnal Montanába utazik az egyetlen suttogóhoz,Tom Booker-hez,akinek különleges képessége van a lovak gyógyításához.Ám amíg Tom azon fáradozik,hogy helyrehozza a kislány és a ló összetört életét,Tom és Annie egymásba szeret.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bentyl Dicyclomine In Internet EllMaky

(Ellbymn, 2019.09.22 21:53)

Se Puede Tomar Alchol Con Septra Ds Discount Worldwide On Line Elocon Medicine Secure Ordering <a href=http://cialislis.com>cialis 5mg best price</a> Mexican Pharmacies That Ship Discount Female Viagra Pills Baclofene Naturel

acfio

(dia, 2011.11.04 20:23)

őrűlnék hogya ijen lóvam lene.

(Lószakértő, 2011.07.28 14:57)

Még van egy csomó film:például heartland,Chica igaz története, többet olvashatsz róluk:
www.ponyclub.hu

köszönöm!